20 de loturi de teren, au fost luate de la Primăria Chișinău (DOC)

20 de loturi de teren, au fost luate de la Primăria Chișinău (DOC)
Foto: newsmoldova.md

Primăriei Chişinău a fost deposedată de 20 de loturi de teren, prin intermediul unei hotărîri judecătoreşti.


Potrivit primăriei, hotărîrea instanţei a fost emisă la data de 26 august a.c. de către judecătoarea Angela Catană, de la Judecătoria sectorului Centru din Chişinău. Instanţa de judecată a dispus înregistrarea dreptului de proprietate asupra celor 20 de loturi de teren, aflate în oraşul Chişinău şi care au aparţinut autorităţilor publice locale, după 3 agenţi economici. Primăria spune totuși că decizia a fost luată în temeiul proceselor-verbale ale unei licitaţii funciare, care în realitate nu s-a desfăşurat. Totodată, primăria , nici nu a fost citată ca parte în procesul de judecată.

Precizăm, este vorba despre un litigiul, între Primăria Chişinău şi executorul judecătoresc, Iacob Miron. Atunci executorul judecătoresc a iniţiat ilegal o procedură privind organizarea licitaţiilor funciare, pentru înstrăinarea terenurilor proprietate municipală.

Primăria Chişinău a sesizat Procuratura Anticorupţie şi Centrul Naţional Anticorupţie pe marginea acestui caz. De asemenea, municipalitatea a depus o plîngere către Consiliul Superior al Magistraturii în privinţa judecătoarei Angela Catană. În acelaşi timp, a fost depusă o cerere de revizuire asupra cazului, or, Primăria Chişinău a aflat recent despre emiterea acestei hotărîri judecătoreşti.

Anexă:

1. Hotărîrea Judecătoriei sectorului Centru, emisă la 26.08.2016;2. Încheierea executorului judecătoresc Iacob Miron, din 12.01.2016;3. Comunicatul de presă emis de Primăria Chişinău, la data de 18.01.2016.Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load