Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Un avocat şi familia sa au devenit “ţinte” ale luptătorilor cu corupţia (VIDEO)

12 dec. 2016,, 16:15   Societate
3606 0
Адвокат с семьёй стали «мишенями» борцов с коррупцией (ВИДЕО)
Foto: noi.md

Avocatul Vitalie Ţaulean întrevede în dosarele penale intentate de Procuratura Anticorupţie (PA) lui şi soţiei sale motive politice.


În cadrul conferinţei de presă susţinute astăzi, 12 decembrie, el a adus probe că aceste dosare au caracter “de comandă”, comunică NOI.md.

Vitalie Ţaulean a comunicat că, în ultimii doi ani, familiei lui i-au fost intentate cinci dosare penale. “Procurorii PA încearcă să se răfuiască cu mine şi cu familia mea pentru informaţia privind mersul campaniei electorale din anul 2014, cînd am participat la ea în componenţa Partidului “Pentru Neam şi Ţară”. Atunci eu am dezvăluit schema spălării a peste 4 mil. lei prin intermediul acestui partid, în care a fost implicat unul dintre principalele partide. Mie mi s-a intentat dosar în legătură cu un act de huliganism, obţinere ilegală a mandatului de membru al partidului, participare nelegitimă la campania electorală, precum şi s-a întocmit un act de infracțiune. Acum au început s-o persecute şi pe soţia mea”, a declarat avocatul.

Elena Ţaulean, care este director al Liceului “Tudor Bubuiog” din comuna Bubuieci, este suspectată de conflict de interese şi de faptul că nu a declarat bunurile şi veniturile. Vitalie Ţaulean, care a apărat interesele ei în instanţele de judecată, a menţionat că pînă în prezent nu au fost prezentate probe despre culpabilitatea ei. Potrivit femeii, procurorii o suspectează de tăinuirea a 19 mii de lei venituri, bunurilor familiei şi conturilor bancare.

“Faptul că în declaraţiile de venit nu era indicată această sumă este o greşeală a contabilităţii. În cazul cu bunurile, de asemenea, sînt multe incertitudini. În primul rînd, automobilul soţului, pe care nu l-am declarat, deoarece din anul 2000 familia noastră nu-l utilizează. Într-al doilea rînd, lotul de pămînt de lîngă casa noastră nu ne aparţine nouă. Într-al treilea rînd, pe cele 11 conturi bancare, pe care nu le-am indicat în declaraţie, nu sînt mijloace. Nu e clar de ce trebuie să declar conturi bancare pe care acum eu nu le utilizez”, a afirmat Elena Ţaulean.

Vitalie Ţaulean a adăugat că în acest dosar procurorii anticorupție au dat dovadă de incompetenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu. “Mai mulţi factori de decizie au cu adevărat probleme la declararea veniturilor şi bunurilor, dar nu ca în cazul soţiei mele. Însă dosarele în care figurează reprezentanţi ai puterii sînt respinse sistematic de PA. Despre ce luptă cu corupţia poate fi vorba cînd este promovată această politică a dublelor standarde?”, se întreabă avocatul.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?