Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Dosarul licitațiilor trucate: 17 învinuiți rămîn în arest

6 dec. 2016,, 17:30   Societate
2862 2

Dosarul licitațiilor trucate: 17 învinuiți rămîn în arest
Foto: sputnik.md

Cele 17 persoane, învinuite în dosarul licitaţiilor trucate în educaţie, rămîn în arest preventive, relatează NOI.md


Dintre acestea, 14 au fost plasate în penitenciarul 13, iar trei în arest la domiciliu. Este decizia Curţii de Apel, după ce avocaţii arestaţilor au contestat încheierile judecătorilor instanţei de la Buiucani care a decis arestarea preventivă pe un termen de la 20 la 30 de zile a învinuiţilor.

Precizăm, 23 de persoane, printre care și funcționari publici, au statut de bănuit în dosarul licitațiilor trucate, cu implicarea Direcției educație a municipiului Chișinău, comunică Noi.md.


În total, pe acest caz, ofițerii anticorupție au efectuat astăzi 46 de percheziții la domiciliile și birourile funcționarilor implicați, dar și a agenților economici. Dintre cele 18 persoane reținute, nouă sînt funcțioanri publici din cadrul Direcției educației, unul este șef al serviciul alimentar al Ministerului Apărării și șapte reprezentanți ai agenților economici.

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a relatat prin ce schemă erau trucate licitațiile, în urma cărora la instituțiile preșcolare de învățămînt erau livrate produse alterate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?