Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

O fiică de consilier de la Ministerul Educației, arestată în dosarul licitațiilor

29 noi. 2016,, 15:05   Societate
2426 1

Foto: ava.md

În lista persoanelor arestate de procurorii anticorupție în dosarul licitațiilor trucate în educație par să se regăsească și fiica și ginerele Tatianei Cebotari, consiliera ministrului Educației, Corina Fusu, transmite anticorupție.md.


Este vorba despre Natalia și Serghei Bahcivanji, angajați ai firmei Sanex Comerț, unul dintre principalii furnizori de produse alimentare în grădinițele din Capitală.

De asemenea, cei doi reprezintă și compania Status-Prim, ul alt cîștigător al licitațiilor organizate de direcțiile de educație din Chișinău. Faptul că Natalia Bahcivanji este fiica Tatianei Cebotari a fost confirmat de mai multe surse din cadrul Ministerului Educației și a Curții de Conturi, unde funcționara a activat anterior.

Potrivit unei anchete realizată de Centrul de Investigații Jurnalistice, Sanex Comerț a livrat în acest an produse alimentare copiilor de la grădinițele din sectoarele Botanica, Centru și Ciocana. Pentru cele nouă contracte încheiate, firma din Ialoveni a obținut un venit de opt milioane de lei. Compania Sanex-Comerț a livrat produse alimentare nu doar în Chișinău, dar și în întreaga republică, având semnate peste 300 de contracte cu primării, licee, instituții medicale din mai multe raioane. Firma o are în calitate de fondator și administrator pe Stepanida Grosu.

Compania Status-Prim, creată în 2009 în satul Alexandrovca, Ialoveni, tot acolo unde își are adresa juridică și Sanex Comerț, este fondată și administrată de Nadejda Bahcivanji. În anul 2012, compania a câștigat sute de tendere de pentru asigurarea cu produse alimentare a instituțiilor de învățământ din republică, ulterior însă nu a mai participat la licitații.

Natalia și Serghei Bahcivanji sunt cercetați penal pentru trafic de influenţă și corupere activă. În prezent, aceștia se află în arest pentru 20 și, respectiv, 30 de zile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?