Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Șeful Senatului brazilian acuzat de corupție a fost suspendat din funcție

6 dec. 2016,, 11:30   Externe
1626 0

Șeful Senatului brazilian acuzat de corupție a fost suspendat din funcție
Foto: mediafax.ro

Un judecător de la Curtea Supremă din Brazilia l-a suspendat din funcţie pe preşedintele Senatului, Renan Calheiros, pus sub acuzare săptămîna trecută pentru deturnare de fonduri publice, relatează Le Figaro.


"Această măsură cu efect imediat" a fost luată de judecătorul Marco Aurelio Mello, în conformitate cu cererea prezentată de urgenţă de către partidul ecologist de opoziţie Rede, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul Serviciului de Comunicare al Tribunalului Suprem federal (STF).

Partidul Rede a susţinut că în virtutea unei decizii recente a STF care nu a intrat încă definitiv în vigoare, o personalitate inculpată nu poate ocupa o funcţie în linia de succesiune prezidenţială.

În calitate de preşedinte al Senatului, Renan Calheiros ocupă locul al doilea în ordinea de succesiune a actualului preşedinte Michel Temer, după preşedintele Congresului deputaţilor Rodrigo Maia .

Măsura de suspendare din funcţie a lui Calheiros va deveni definitivă doar în cazul confirmării ulterioare de către o majoritate a judecătorilor din cadrul Tribunalului Suprem federal în timpul unei seisuni plenare a cărei dată nu a fost fixată, a precizat sursa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?