X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 507
Preşedintele stiri: 4002

Chișinău: O bătrînă de 73 de ani, JEFUITĂ în plină stradă

29 noi. 2016,, 12:45   Societate
2719 1

Foto: policiacapitalei.md

În dimineaţa zilei de 27 noiembrie curent, poliţiştii sectorului Rîşcani ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au fost alertaţi de către nişte trecători, care au declarat că pe strada A. Hajdeu a fost jefuită de geantă o bătrînă de către un individ necunoscut.


La faţa locului imediat s-a deplasat grupa operativă iar serviciile de investigaţii au iniţiat acţiunile de specialitate în acest sens. Astfel, victima s-a dovedit a fi o femeie în vîrstă de 73 de ani, domiciliată în capitală, care a declarat poliţiştilor că a fost deposedată de geantă în timp ce mergea pe stradă. Potrivit ei, individul i-a zmuls geanta din mînă prin surprindere, în care se aflau mijloace financiare, două telefoane mobile şi actele personale, pricinuindu-i o pagubă materială în valoare de 1 300 lei.

În urma acţiunilor speciale de investigaţii demarate pe urme fierbinţi, la doar cîteva ore de la comiterea jafului, poliţiştii au identificat un suspect în acest caz, fiind examinate minuţios secvenţele video de la camerele de supraveghere, instalate în preajma locului unde a fost jefuită victima. Respectiv el a fost localizat la Gara Feroviară Chişinău, care intenţiona să părăsească teritoriul Capitalei. El s-a dovedit a fi în vîrstă de 15 ani, originar din raionul Calaraşi, fiind recunoscut ulterior de către victimă. Asupra lui poliţiştii au depistat două perechi de chei, un telefon mobil şi bani, iar geanta cu actele de identitate a fost găsită ulterior aruncată într-o rîpă.

Întrucît bănuitul nu a atins vîrsta majoratului, este cercetat penal în stare de libertate pentru jaf şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 4 000 lei la 10 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de la 2 la 5 ani.

Poliţia Capitalei solicită cetăţenilor să informeze neîntîrziat serviciul 902, atunci cînd au devenit martori sau victimele situaţiilor similare.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?