Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Viorel Morari, despre reținerile din ultima perioadă

29 noi. 2016,, 12:27   Societate
3267 3

Foto: moldpres.md

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, spune că măsurile de luptă împotriva corupției s-au întețit în ultima perioadă, întrucît se simte responsabil să aducă schimbarea în acest sector, notează NOI.md.

Procurorul a remarcat că, de obicei, desfășurarea urmăririi penale într-un caz sau altul durează și ține de identificarea schemelor, acumularea probelor, realizarea interceptărilor. „Vreau să se simtă mirosul schimbării, adică, dacă societatea nu va simți această schimbare, eu voi pleca din funcție. Fiecare persoană publică din Moldova poartă responsabilitate pentru starea lucrurilor existente. Cînd cresc ierarhic, atunci și responsabilitatea mea crește”, a precizat Morari într-o emisiune la ProTV.

Referindu-se la informațiile furnizate de unii politicieni cu privire la schemele de corupție aplicate în diverse domenii, Viorel Morari spune că, de cele mai multe ori, aceste informații nu au niciun suport probatoriu. Potrivit lui, din această categorie de politicieni face parte și Renato Usatîi.

„Problema este că mulţi fac declaraţii publice despre anumite acţiuni de corupţie, iar atunci cînd vine timpul să facă acest lucru oficial, nu au curajul. Sînt şi dintre cei care vin în audienţă. Îi primim, îi ascultăm, iar atunci cînd le spunem să scrie, ca noi să investigăm oficial, ei, de cele mai multe ori, ne spun că ne-au furnizat doar informaţia, iar noi să ne descurcăm mai departe. Şi Renato Usatîi a făcut anumite declaraţii în spaţiul public, iar cînd a venit timpul să-şi asume responsabilitatea, a refuzat”, a declarat procurorul.

Acesta a mai anunțat că declarațiile omului de afaceri Veaceslav Platon cu privire la frauda din sistemul bancar, inclusiv cele care se referă la presupusa implicare a lui Vlad Plahotniuc, vor fi analizate și verificate. „Dacă se va confirma că Vlad Plahotniuc stă în spatele tuturor şi acţiunile lui cad sub incidenţa Codului penal, atunci va purta răspundere conform legii”, a conchis Morari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?