X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Hoteluri din capitală, amendate de Consiliul Concurenţei

23 noi. 2016,, 11:00   Economie
1986 0
Какие столичные гостиницы и за что оштрафовал Совет по конкуренции?
Foto: politik.md

Consiliul Concurenței a sancționat cu amenzi în valoare totală de 50 de mii de lei opt hoteluri din capitală, pentru difuzarea informaţiei false privind serviciile pe care le prestează, inducerea în eroare a clienţilor în privința tipului structurii de cazare a turiştilor şi categoria de clasificare, adică atribuirea unui număr mai mare de stele unităților sale, comunică NOI.md.


În particular, printre unităţile amendate s-au pomenit companiile care au în proprietate hotelurile Savoy, Imperial, Platinum, Botanic parc, Maxim Pasha, Edem, Komilfo, Suisse, Gloria.

Acestea nu au fost în stare să prezinte actele ce ar confirma numărul de stele indicat în materialele publicitare ale acestor hoteluri. Amenzile au fost aplicate pentru necorespunderea numărului de stele al hotelului cu serviciile prestate. Printre contravenţii au fost şi modificarea tipului structurii din “pensiune” în “hotel” etc.

Suma amenzii pentru fiecare hotel a constituit 0,5% din cifra de afaceri totală a întreprinderii pentru anul precedent sancţionării. Drept consecință, cele mai mari amenzi au însumat 19,47 mii şi 17,08 mii de lei. Ele au fost aplicate companiilor Platinum JND şi Rezidența Parc, care dispun, respectiv, de hotelurile Platinum şi Savoy. Compania Hotel Club Service, care are în proprietate hotelul Komilfo, trebuie să plătească o amendă în mărime de peste 7 mii de lei. Amenzile pentru celelalte companii au fost mai mici.

Consiliul Concurenţei a amintit că atribuirea titlului de hotel și a numărului de stele unei structuri face parte din competențele exclusive ale Agenției Turismului.

Verificarea hotelurilor susmenţionate a avut loc după reclamaţiile de concurenţă neloială din partea proprietarilor hotelurilor Jolly Alon, Vispas şi Weekend Boutique Hotel.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?