Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Fermierii de pe ambele maluri ale Nistrului participă cu un stand comun la o expoziţie

9 noi. 2016,, 13:32   Business
2934 1
Фермеры участвуют в выставке "ПРОДЭКСПО-2016" в Минске
Foto: old.tpp-inform.ru

Agricultorii moldoveni prezintă fructe şi legume proaspete, precum şi fructe uscate la standul Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor de Fructe "Moldova Fruct", în cadrul celei de-a 22-a expoziţii internaţionale "PRODEXPO-2016", care s-a deschis ieri la Minsk.


Surse din cadrul Asociaţiei au relatat că printre producătorii agricoli moldoveni se numără şapte companii de pe malul drept al Nistrului, precum şi Asociaţia Producătorilor de Fructe din Transnistria "Dnestrovski fruct".

Unul dintre participanţi, fermierul Oleg Alexandrov, şi-a exprimat speranţa că la expoziţie va reuşi să-şi găsească noi parteneri pentru promovarea produselor sale pe noi pieţe.

Reprezentanta unei gospodării transnistrene, Aurelia Prisacari, de asemenea, speră ca în cadrul expoziţiei să încheie contracte pentru furnizarea produselor pentru cumpărătorii din Belarus.

"Desigur, am dori să preluăm experienţa producătorilor străini, în special privind tehnologia de depozitare a fructelor proaspete", a spus ea.

Fermierii de pe ambele maluri ale Nistrului fac schimb de experienţă şi îşi promovează producţia pe pieţele externe în cadrul platformei comune de cooperare "Fructe pe malurile Nistrului", care a fost creată de două asociaţii, avînd drept scop cooperarea între oamenii de afaceri din Moldova şi cei din Transnistria.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?