Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Juncker avertizează Turcia în legătură cu criteriile pentru ridicarea vizelor

8 noi. 2016,, 20:00   Externe
5358 0

Юнкер: Эрдоган будет лично отвечать за срыв безвизового режима с ЕС
Foto: agerpres.ro

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker l-a avertizat personal pe președintele turc Tayyip Erdogan că va fi considerat responsabil dacă Ankara nu întrunește criteriile cerute de UE pentru ridicarea vizelor pentru cetățenii turci, relatează Reuters.


Oferta UE de a liberaliza sistemul de vize face parte dintr-un acord încheiat în luna martie potrivit căruia Turcia a convenit să controleze fluxul de refugiați sirieni și alți migranți în UE via Grecia.

Dar, Juncker a afirmat într-un discurs la Bruges că vizele nu vor fi ridicate dacă Turcia nu reușește să întrunească criteriile cerute, între care amendamente la legea antiteroristă.

'Tot ceea ce fac autoritățile turce astăzi mă determină să cred că, în cele din urmă, Turcia nu dorește să fie pregătită să întrunească standardele UE', a afirmat el.

Și dacă vizele nu ar fi ridicate, a menționat responsabilul UE, Erdogan ar trebui să le explice turcilor motivul. 'Avem nevoie de Turcia ...dar nu putem renunța la principiile noastre', a concluzionat președintele Comisiei Europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?