Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Primarul de Lvov a recunoscut în mod ilegal Transnistria

7 noi. 2016,, 14:15   Politică
5828 2
Мэр Львова незаконно признал Приднестровье
Foto: korrespondent.net

Primarul de Lvov Andrei Sadovîi a recunoscut Transnistria drept stat independent.


Declaraţia şefului administraţiei Lvovului în interviul pentru revista „Korrespondent” contravine poziţiei oficiale a autorităţilor Ucrainei, care recunosc Transnistria drept parte componentă a Moldovei, comunică NOI.md.

Recunoaşterea de rezonanţă a primarului de Lvov a fost făcută în contextul problemei privind integrarea Ucrainei în Uniunea Europeană. După cum a declarat Andrei Sadovîi, procesul integrării europene a Ucrainei este împiedicat de vecinătatea statelor „cu probleme”.

„Politicienii europeni nu se decid în actuala situaţie să pună problema privind acceptarea în UE a unei ţări, care are 6 mii km frontieră cu atare state «problematice», cum sînt Rusia, Belarus şi Transnistria”, a declarat Sadovîi.

În acest mod, el a situat Transnistria în categoria statelor recunoscute conform tuturor normelor dreptului internațional. În acelaşi timp, el nu a menţionat Moldova, a cărei parte este recunoscută oficial Transnistria. Totodată, nu numai de comunitatea internațională, dar şi de autorităţile Ucrainei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?