X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Persoane care au suferit de pe urma avariei de la Cernobîl au atacat Rada

1 noi. 2016,, 20:00   Externe
4256 0

Чернобыльцы с криками «Пороха на нары!» атаковали Раду
Foto: lenta.ru

Azi, 1 noiembrie, la intrarea în clădirea Radei Supreme a Ucrainei a avut loc o încăierare între polițiști și un grup de persoane care au avut de suferit de pe urma avariei de la CAE Cernobîl, comunică RIA Novosti-Ucraina.


Potrivit Agenției, ele le-au solicitat deputaților să le fie acordate pensiile stipulate în legislație. Protestatarii au scandat: „Parubii, ieși la oameni”, „Jos banda!”, „Jos Rada Supremă!”, „Poroh – la pușcărie!”.

Participanții la protest au încercat să ia cu asalt a doua intrare a clădirii, în cadrul acestei acțiuni iscîndu-se o încăierare cu oamenii legii. Victime nu au fost înregistrate.

În aprilie, Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a aplicat veto asupra Legii cu privire la înlesnirile oferite persoanelor care au avut de suferit de pe urma avariei de la CAE Cernobîl, adoptată de Radă. „Modificările prevăzute în Lege vor provoca cheltuieli suplimentare din bugetul de stat al Ucrainei și (...), în contextul resurselor bugetare limitate și al scăderii semnificative a economiei, vor duce la un dezechilibru al bugetului de stat al Ucrainei”, se menționează în documentul cu sugestiile șefului statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?