Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Funcționari publici implicați în domeniul jocurilor de noroc (VIDEO)

1 noi. 2016,, 10:52   Societate
4657 1

SIS: Noi descinderi în domeniul jocurilor de noroc. Sînt implicați și funcționari publici
Foto : sputnik.md

O nouă formă de ilegalitate pe piaţa jocurilor de noroc a fost deconspirată şi destructurată de către Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, relatează NOI.md


Descinderile au avut loc la finele săptămînii trecute, în unul din localurile amplasate pe raza mun. Chişinău, unde îşi desfăşura activitatea o grupare specializată în organizarea şi întreţinerea jocurilor de poker, cu eludarea achitării taxelor la bugetul de stat în proporţii deosebit de mari.

În momentul operaţiunii, ofiţerii de informaţii şi procurorii au depistat în local circa 60 de clienţi, printre care şi funcţionari publici. La fel, au fost ridicate 11 mese de poker, cărţi şi fise de joc, o sumă impunătoare de bani, provenită din încasări, tehnică de calcul, echipamente şi servere utilizate în activitatea infracţională, inclusiv obiecte şi substanţe interzise de lege.

Pe parcursul măsurilor speciale de investigaţii a fost stabilit că, gruparea acţiona sub paravanul unei organizaţii obşteşti non-profit, o perioadă îndelungată, iar membrii acesteia îşi desfăşurau activitatea de întreprinzător în mod clandestin, fără a deţine licenţe, autorizaţii, astfel, reuşind să acumuleze venituri considerabile.

Ofiţerii SIS şi procurorii continuă acţiunile în cadrul urmăririi penale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?