Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Coreea de Nord amenință SUA cu un atac nuclear preventiv

17 oct. 2016,, 13:56   Externe
2461 1

КНДР может нанести США превентивный ядерный удар
Foto: libertatea.ro

Phenianul amenință că este pregătit să lanseze un atac nuclear asupra Statelor Unite, dacă observă că Washingtonul plănuiește să le atace țara, a avertizat un oficial nord-coreean.


„Statele Unite au arme nucleare în largul coastei noastre, vizînd ţara noastră, capitala noastră şi pe liderul nostru iubit Kim Jong-un. Nu vom da înapoi atît timp cît există o ameninţare nucleară la adresa noastră din partea Statelor Unite”, a declarat Lee Yong Pil, directorul Institutului pentru Studii Americane din Ministerul de Externe de la Phenian.

„Un atac nuclear preventiv nu este ceva asupra căruia să aibă monopol Statele Unite. Dacă vedem că Statele Unite ne-ar face nouă acest lucru, o vom face noi mai întîi… Avem tehnologia necesară”, a mai spus acesta.

Coreea de Nord avertizează că vor face mai multe teste

Potrivit oficialului, politica nucleară a Coreei de Nord a fost determinată de „intensificarea agresivă” a exerciţiilor militare organizate la graniţele nord-coreene care au ca obiectiv îndepărtarea de la putere a lui Kim Jong-un.

„Phenianul poate executa și al sașelea, al șaptelea sau al optulea test nuclear. Trebuie să avme arme nucleare ca să ne apărăm țara”, a mai spus acesta.Ameninţarea vine la două zile după ce Coreea de Nord a testa fără succes o rachetă cu rază medie de acţiune Musudan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?