Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Filmul "1918" premiul I la Internațional TV & Cinema (VIDEO)

11 oct. 2016,, 17:00   Societate
2844 1
Молдаванин получил первый приз на международном телекинофоруме (ВИДЕО)
Foto: moldovenii.md

Filmul "1918" a fost distins cu premiul internațional TV & Cinema "Vmeste" ("Impreuna").


Ceremonia de premiere a avut loc la Moscova.Forumul Internațional TV & Cinema"Vmeste" (Împreună) se desfășoară, de obicei, la Ialta.

În acest an premierea a avut loc la Moscova. La eveniment s-au adunat o mulțime de personalități cunoscute: actori, regizori, jurnaliști. La concurs au participat emisiuni documentare și programe de televiziune, precum și filme artistice.

Moldova a prezentat filmul " 1918". Lansarea acestuia a avut loc pe data de 28 iunie a acestui an. Atît filmul, cît și componența echipei de autori (Valeriu Ostalep și Elena Pahomova), dar, în special, conținutul filmului au provocat discuții aprinse.

„Filmul a fost creat pentru Internet, și nu pentru festivaluri sau televiziune. De aceea, le sîntem recunoscători tuturor acelor canalele TV, care l-au demonstrat. Dar și mai plăcut e să primești premiu la festival internațional”, a recunoscut autoarea filmului "Basarabia. 1918", Elena Pahomova.

Filmul poate fi vizualizat la compartimentul BIBLIOTECA a proiectului moldovenii.md.

„Mi-aș dori mult ca oamenii să afle că în Moldova există diferite puncte de vedere și că sînt oameni care pot vorbi despre acest lucru și vorbesc”, a spus Pahomova.

La nominalizarea "Programe educaționale", filmul a învins două lucrări moscovite și una din Ungaria. Cele mai multe dintre premiile din alte categorii de nominalizare le-a adunat Compania de Stat de Televiziune și Radiodifuziune din Rusia (VGTRK).



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?