Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4011

Emailuri preşedintelui de campanie al lui Clinton, relevate de Wikileaks

11 oct. 2016,, 12:40   Externe
1942 0

WikiLeaks опубликовал новую порцию писем штаба Клинтон
Foto: evz.ro

Wikileaks a relevat luni 2.000 de emailuri presupuse a aparţinînd lui John Podesta, preşedintele de campanie al candidatului Partidului Democrat, Hillary Clinton, informează site-ul postului CNN.


Wikileaks susţine că deţine alte 50.000 de emailuri rezultate în urma spargerii contului de email al lui John Podesta.

Majoritatea emailurile au fost scrise în anul 2015 şi surprind o serie de discuţii strategice şi politice dintre angajaţii lui Clinton despre cum să abordeze probleme ale zilei sau presa, inclusiv lansarea cărţii "Clinton Cash", în care sînt dezvăluite activităţi abjecte ale Fundaţiei Clinton. Într-un alt email, asistentul lui Clinton, Doug Band, se referă la Chelsea Clinton drept "un copil răsfăţat".

În urma relevărilor acestor emailuri, membrii campaniei lui Hillary Clinton Clinton au acuzat omologii lor republicani pentru "aclamarea unor dezvăluiri orchestrate de Vladimir Putin," după ce consilierul lui Donald Trump, Jason Miller, a postat pe Twitter o adresă a unei pagini web în care emailurile în cauză fuseseră făcute publice.

"Este absolut scandalos faptul că membrii campaniei lui Trump aclamă relevările orchestrate de Vladimiri Putin pentru a interveni în campania prezidenţială, asta după ce Trump a încurajat spionajul de-a lungul verii şi a continuat să nege implicarea, spargerea conturilor de email a avut loc chiar în timpul dezbaterii. Asta demonstrează că pînă şi Putin ştie că Trump a avut parte de un weekend şi o dezbatere nereuşită", a declarat Glen Caplin, purtătorul de cuvînt al lui Hillary Clinton.

Site-ul WikiLeaks a fost acuzat în repetate rînduri de colaborare cu Rusia, iar oficialii americani au învinuit Rusia de implicare în campania electorală din SUA prin atacuri coordonate de spargere a unor conturi de email, deşi nu au învinovăţit propriu-zis Rusia pentru dezvăluirile făcute de Wikileaks.

Wikileaks a relevat vineri emailuri ce par a fi transcrieri ale discursurile private rostite de Hillary Clinton în mediile corporatiste. Discursurile pledează pentru programe de austeritate şi pentru tipuri de activităţi comerciale care sînt în contradicţie cu ideile expuse în campania electorală prezidenţială.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?