Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 290

Restricţii la importul de carne din Moldova în Rusia

6 oct. 2016,, 12:15   Economie
2310
Россельхознадзор ввел запрет на ввоз и транзит мясных изделий из Молдовы
Foto: gagauzinfo.md

Joi, Serviciul de Control Veterinar şi Fitosanitar al Rusiei (Rosselhoznadzor) a introdus restricţii temporare pentru importul din Moldova al porcilor, materialului seminal, cărnii, preparatelor, produselor şi subproduselor de origine animală provenite de la porci şi mistreţi, materiei prime pentru furaje, precum şi al trofeelor de vînătoare de mistreţi, care nu au fost supuse prelucrării toxidermice.


Acest lucru este determinat de faptul că Biroul Epizootic Internaţional a confirmat oficial că pe teritoriul RM au fost înregistrate două focare de pestă porcină africană la porci domestici.

Totodată, restricţiile au fost introduse şi din cauza "lipsei de informaţii despre măsurile întreprinse de partea moldovenească pentru localizarea focarelor de infectare şi pentru neadmiterea răspîndirii virusului".

Restricţiile nu se referă la "aditivi furajeri de sinteză chimică şi microbiologică şi de furaje finite care au fost prelucrate termic (temperatura nu mai mică de 70 de grade Celsius, timpul de prelucrare nu mai puţin de 20 de minute) şi la utilajele care au fost folosite la întreţinerea, tăierea şi măcelărirea porcilor".

Restricţiile temporare se referă şi la tranzitarea pe teritoriul Rusiei a animalelor vii din Moldova, precum şi a porcilor care tranzitează Moldova spre Rusia.

Rosselhoznadzor s-a adresat la Agenţia Naţională a Securităţii Alimentare a RM cu solicitarea de a oferi informaţii detaliate despre măsurile luate pentru localizarea focarelor de infectare şi neadmiterea răspîndirii virusului.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав