X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

În Alaska au fost desoperite zăcăminte importante de petrol

5 oct. 2016,, 20:00   Externe
3887 0

На Аляске обнаружены крупные запасы нефти
Foto: lenta.ru

În Alaska au fost descoperite zăcăminte mari de petrol, care vor putea asigura extracția a 200 mii de barili de combustibil pe zi.


Potrivit publicației „The Wall Street Journal”, petrolul a fost descoperit de compania „Caelus Energy”, care este mai puțin cunoscută.

Zăcămintele se află la o distanță de 480 km de Cercul Polar. Potrivit estimărilor preliminare, zăcămintele se cifrează la 1,8-2,4 miliarde barili de petrol.

„Caelus Energy” cu suportul Fondului „Apollo Global Management” intenționează să construiască o conductă de 200 km, costul căreia se estimează la 800 de milioane de dolari. „Va fi greu, dar am mai avut asemenea proiecte”, a menționat directorul general al companiei, James Masselman.

În cazul în care estimările vor fi corecte, această descoperire va fi mai mare decît zăcămintele găsite de compania „Exxon” lîngă coasta statului Guyana din America de Sud în anul 2015, notează „RIA Novosti”. Guvernatorul statului Alaska, Bill Walker, a declarat că descoperirea acestor zăcăminte demonstrează importanța studierii în continuare a Arcticii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?