Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Sute de turiști au făcut coadă la vinăriile din țară în weekend (FOTO, VIDEO)

3 oct. 2016,, 16:05   Societate
3687 1

Foto: noi.md

Ediția din anul curent a sărbătorii „Ziua Națională a Vinului” a avut o popularitate sporită în rîndul moldovenilor, dar și printre turiștii străini.


Potrivit Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV), pe parcursul celor două zile, 1 și 2 octombrie, evenimentul a întrunit sute de mii de persoane, relatează NOI.md.

Conform datelor prealabile prezentate de ONVV, timp de două zile evenimentul a adunat circa 100 de mii de oaspeți, dintre care 12 mii au vizitat vinăriile din întreaga țară. Dornici de a se instrui în domeniul vinului au fost circa 40 de consumatori, care au participat la „Școala Vinului”. Astfel de școli s-au desfășurat și la vinării, care au adunat circa 500 de persoane.

În total au fost consumate 115 mii de sticle de vin și au fost lansate 22 de produse noi pe piață.

Locurile de cazare oferite turiștilor au fost ocupate în măsură de 90-95%. În același timp, deja au început a se face noi rezervări pentru ediția de anul viitor.

De Ziua Națională a Vinului au fost decernate și cîteva premii: Premiul pentru cea mai bună vinărie a revenit Castelului Mimi, iar Premiul pentru cel mai bun oenolog a ajuns la un angajat al vinăriei „Purcari”.







0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?