Componența lotului olimpic național la Olimpiada Internațională de Ştiinţe pentru Juniori

Componența lotului olimpic național la Olimpiada Internațională de Ştiinţe pentru Juniori
Состав национальной олимпийской сборной на Международной научной олимпиаде среди юниоров
Foto: ruvr.ru

Ministerul Educației a stabilit componența lotului olimpic național care va reprezenta țara noastră la Olimpiada Internațională de Ştiinţe pentru Juniori – 2016, ce va avea loc în perioada 02-11 decembrie 2016, la Bali, Indonezia.


Potrivit viceministrului educației Elena Cernei, la concursul de selectare (proba de baraj) au participat cei mai buni elevi care au obținut rezultate remarcabile la Olimpiada Republicană de Ştiinţe pentru Juniori 2016, fiind incluși în componența lotului olimpic lărgit.

”Pentru cele 6 locuri din echipa națională au concurat 30 de elevi din clasele VIII – X de la diverse instituții de învățămînt general din 10 raioane, precum și din mun. Chișinău şi Bălți. Competiția a inclus două probe, elaborate după modelul și conform cerinţelor olimpiadei internaţionale. Elevi care au obținut cel mai mare punctaj au fost incluși în lotul național și vor reprezenta Republica Moldova la ediția a 13-a a Olimpiadei Internaţionale de Științe pentru Juniori,” a precizat viceministrul educației.

Olimpiada Internaţională de Științe pentru Juniori este un concurs de fizică, chimie și biologie pentru elevii cu vîrsta de pînă la 16 ani.
 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load