X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Moldova și SUA vor implementa noi proiecte de investiții

27 sep. 2016,, 09:45   Economie
2085 3
Молдова и США внедрят новые инвестиционные проекты
Foto: mec.gov.md

Republica Moldova și Statele Unite ale Americii intenționează să-și intensifice cooperarea economică și să implementeze noi proiecte de investiții.


Asupra acestui fapt s-a convenit la întrevederea dintre viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, în cadrul căreia au fost discutate aspectele relațiilor bilaterale dintre două state, precum și implementarea de către autoritățile naționale a reformelor de modernizare a economiei naționale, informează NOI.md cu referire la un comunicat al Ministerului Economiei.

În cadrul întrevederii Octavian Calmîc și James D. Pettit au făcut un schimb de opinii referitoare la stadiul actual al relațiilor bilaterale, menționînd că acestea se află în ascensiune și există toate posibilitățile pentru impulsionarea lor pe diferite dimensiuni, inclusiv prin inițierea unor noi proiecte investiționale.

Referindu-se la situația social-economică din țară, ministrul Economiei a menționat că, datorită eforturilor Guvernului, în ultima perioadă s-a reușit obținerea mai multor progrese pe diferite domenii, în special care vizează sfera socială.

Vorbind despre proiectele de perspectivă, vicepremierul a menționat că o atenție primordială este acordată celor din domeniul infrastructurii, sectorului energetic etc. Octavian Calmîc a specificat că la momentul actual se află în plină desfășurare proiectele de interconexiune a rețelelor de transport de energie electrică și gaze naturale dintre Republica Moldova și România, care, după prezentarea studiilor de fezabilitate și proiectelor tehnice, urmează a fi realizate pînă la finele anului 2019.

În cadrul discuțiilor a fost abordată și problema semnării a unui nou acord cu FMI. În context, ministrul Octavian Calmîc a specificat că autoritățile naționale sînt pe ultima sută de metri în realizarea precondițiilor înaintate de Fond și și-a exprimat convingerea că Republica Moldova va semna documentul dat ci FMI.

La rîndul său, James D. Pettit a menționat că semnarea documentului cu FMI este un lucru foarte important pentru Republicii Moldova, deoarece va fi deschisă calea atît spre noi fonduri internaționale, cît și accesul la proiecte investiționale cu participarea companiilor de talie mondială.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?