Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Acordul de 10 mil. dolari pentru finnanţarea Proiectului de creştere a competitivităţii în agricultură

24 sep. 2016,, 10:30   Economie
2309 0
Соглашение на $10 млн. о финансировании проекта повышения конкурентоспособности сельского хозяйства
Foto: alfanews.md

Parlamentul a aprobat vineri în prima şi a doua lectură acordul de finanţare a Proiectului "Agricultura Competitivă în Moldova", în valoare de 10 mil. de dolari.


Potrivit reporterului agenţiei INFOTAG de la Parlament, Acordul de finanţare a proiectului a fost semnat la Chişinău pe 8 iulie 2016.

Proiectul are drept scop de a spori competitivitatea sectorului agroalimentar prin consolidarea managementului siguranţei alimentelor, creşterii productivităţii terenurilor prin gestionarea lor durabilă. Banii sînt destinaţi şi pentru îmbunătăţirea managementului proiectelor şi acordarea de compensaţii pentru majorarea vînzărilor.

În nota explicativă a acordului se menţionează că o parte din bani vor fi direcţionaţi spre susţinerea dezvoltării sectoarelor apicol şi de colectare-procesare a laptelui.

Dobînda la acest credit este de 1,25 %, iar taxa de deservire este de 0,75%.

În cadrul discutării Acordului RM cu Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare, mai mulţi deputaţi au atras atenţia la faptul că finanţarea competitivităţii agriculturii de către partenerii externi "nu duce la creşterea exporturilor RM în ţările Uniunii Europene". La aceste obiecţii, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Eduard Grama, a spus că după ce producţia destinată pentru exportul în UE este analizată în laboratoarele moderne, aceasta trebuie să treacă procesul de testare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?