X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Plugaru: Oricare rezultat al acestor alegeri va fi unul anticonstituțional

23 sep. 2016,, 13:31   Politică
4500 3

Plugaru: Oricare rezultat al acestor alegeri va fi unul anticonstituțional
Foto: omg.md

„Campania preelectorală pentru alegerile prezidențiale a fost transformată într-o farsă fără precedent, iar participarea la acest scrutin va constitui un act de trădare națională”.


O spune pretendentul la funcția de președinte, fost ministru al Securității Anatol Plugaru. Acesta a semnalat o serie de încălcări atît în procesul de colectare a semnăturilor de către candidați, dar și în privința asigurării unor condiții egale pentru exercitarea dreptului la vot.

Potrivit lui, în urma ignoranței autorităților peste un milion de cetățeni moldoveni stabiliți cu traiul în străinătate, dar și cei din stînga Nistrului, nu-și vor putea exercita dreptul la vot.

„După ce ați alungat din țară peste un milion de oameni, acum nici să voteze nu le dați voie. Nu ați deschis suficiente secții de vot î Rusia, Irlanda, Canada, Italia și alte țări. Vă temeți? Vă dați seama cît de tare vă stimează oamenii pe care i-ți alungat de acasă. Ați exclus din procesul de alegere puterii și sutele de mii de cetățeni de pe malul stîng, lor nici să depună semnături pe listele de subscripție nu li se permite. Așa faceți voi reintegrarea țării?”, s-a întrebat astăzi Plugaru

Totodată, Anatol Plugaru menționat că atît PD, PL, cît și PSRM au colectat cu abateri grave semnăturile pentru înregistrarea la CEC, iar acestea trebuie să fie temei pentru excluderea lor din cursa electorală.

„Socialiștii în genere au întrecut orice măsură – au declarat deschis că au colectat 500 de mii de semnături. Se încadrează oare asemenea activitate într-un comportament legal? Ce fac socialiștii este crimă împotriva poporului , împotriva drepturilor fundamentale ale cetățenilor. Democrații la rîndul lor au început deja repartizarea pachetelor, asta înseamnă coruperea alegătorilor și se pedepsește conform Codului penal”, a menționat Anatol Plugaru.

Fostul ministru a concluzionat că indiferent cine va cîștiga scrutinul prezidențial, acesta nu va un președinte reprezentativ al poporului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?