X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dispozitivele medicale vor fi monitorizate

20 sep. 2016,, 16:20   Societate
2569 0

Foto: arena.md

În Moldova va fi implementat primul sistem informațional ce va permite monitorizarea și gestionarea eficientă a dispozitivelor medicale.


Proiectul aparține Agenției Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale (AMDM) și se numește „Managementul dispozitivelor medicale”, informează NOI.md.

Proiectul va veni în suportul conducerii instituțiilor medico-sanitare, care vor putea să gestioneze mai ușor tehnica medicală și procesul de planificare și procurare a acestora. La fel, va fi posibilă interacțiunea cu sisteme contabile pentru sincronizarea datelor financiare în scopul evitării dublării informației.

„Datorită sistemului informațional, vom suplini golurile existente. Va exista o evidență strictă a dispozitivelor medicale și o monitorizare adecvată a randamentului utilizării acestora”, a declarat directorul general AMDM, Vladislav Zara.

Vladislav Zara a specificat că instituţiile medicale nu au capacităţi şi mijloace necesare de întreţinere şi reparare a dispozitivelor medicale din dotare, atît capacităţi de personal, cît şi de dispozitive adecvate de testare şi calibrare. Iar serviciile oferite de întreprinderile private, în lipsa unei concurenţe loiale, în mare parte sînt necalitative, mentenanţa preventivă fiind superficială.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?