Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4025

Serviciul Fiscal anunță o schimbare importantă pentru lombarduri

28 feb. 12:12   Economie
1948 0

Pînă la 1 iulie 2024, сasele de amanet din Moldova trebuie să se conecteze la sistemul de monitorizare electronică a vînzărilor.

Serviciul Fiscal de Stat al Republicii Moldova a anunțat o schimbare importantă pentru casele de amanet (lombarduri) care operează în țară. Conform Deciziei Comisiei interdepartamentale pentru echipamente de casă și de control nr. 26-08/5-10/02-2023 din 27 decembrie 2023, aceste entități au obligația de a-și conecta echipamentele de casă și de control la Sistemul Informațional Automatizat „Monitorizarea electronică a vînzărilor” pînă la data de 1 iulie 2024, transmite Noi.md.

Această măsură se aplică tuturor caselor de amanet care intră sub incidența Legii nr. 282/2004 privind regimul metalelor prețioase și pietrelor prețioase. Schimbarea are ca scop îmbunătățirea transparenței și eficienței în monitorizarea tranzacțiilor cu metale și pietre prețioase.

În plus, agenții economici afectați trebuie să scoată de la evidență și din exploatare echipamentele de casă și de control (ECC) de tip vechi. Vor fi înregistrate noi ECC conectate la Sistemul Informațional Automatizat „Monitorizarea electronică a vînzărilor”, conform procedurii stabilite prin Regulamentul cu privire la modul de evidență și sigilare a echipamentelor de casă și de control, aprobat prin Ordinul SFS nr. 632/2020.

Această inițiativă face parte din eforturile continue ale Serviciului Fiscal de Stat pentru a moderniza și digitaliza procesele fiscale, oferind astfel un control mai bun și o transparență sporită în sectorul financiar.

1
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?