X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Procuratura “nu vrea să fie implicată în politică”. Anunțul făcut către partide

14 sep. 2016,, 09:26   Politică
3011 1
Foto: noi.md

Procuratura Generală îşi reiterează hotărîrea de a se delimita de orice încercare de a atrage instituţia în confruntări de natură politică şi dispute electorale.


Anunțul vine după ce, odată cu începerea campaniei electorale, a sporit numărul de referinţe şi solicitări adresate instituţiei de arealul politic, doar pe parcursul ultimelor zile fiind recepționate multiple plîngeri de la concurenţii electorali, a căror soluţionare nu intră în competenţa procurorilor şi nu conţin o documentare minim relevantă a subiectului abordat, susține sursa citată.

În acest context, Procuratura, care precizează că este un organ independent şi apolitic, lansează un apel către toţi concurenţii electorali şi formaţiunile politice, să se documenteze într-o manieră cît mai corectă şi aprofundată despre atribuţiile şi principiile funcţionale ale instituţiei, astfel încît să se abţină de a o antrena în competiţii electorale şi dezbateri politice.

„Însă, în cazul în care au fost stabilite anumite încălcări de lege care ar constitui obiectul unor investigaţii în sensul legii penale, solicităm actorilor electorali să sesizeze organele de drept în modul stabilit de lege pentru examinarea competentă a acestora. Pe această cale reconfirmăm că, indiferent de calendarul politic din ţară, procurorii vor continua să manifeste echilibru şi profesionalism în activitate, avînd ca unic scop respectarea ordinii de drept, efectuarea justiţiei, apărarea drepturilor şi libertăţilor legitime ale persoanei şi ale societăţii”, se menționează într-un comunicat de presă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?