Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Pretendentul la funcţia de preşedinte Oleg Brega s-a retras din cursa electorală

12 sep. 2016,, 11:40   Politică
3444 1
Претендент на пост президента Олег Брега отказался от участия в избирательной кампании
Foto: tribuna.md

Pretendentul la funcţia de preşedinte Oleg Brega s-a retras din cursa electorală.


El a făcut acest anunț într-un mesaj video postat pe reţelele de socializare la sfîrşitul săptămînii trecute.

Brega a venit la Căuşeni pentru a colecta semnături în susţinerea candidaturii sale. Însă i s-a spus că acest lucru nu poate fi făcut în zilele de odihnă, deoarece Primăria nu lucrează, iar listele de subscripţie cu semnăturile colectate trebuie neapărat verificate la organele de administraţie locală.

"Am auzit că Marian Lupu e primul candidat din buletinul de vot. Mi se pare asta descalificant pentru întreaga republică că acceptă aşa bătaie de joc. E imposibil să colectezi semnături în trei ore, pentru că au primit listele vineri, la ora 14:00, iar primăriile se închid la 17:00. Iată vin de la Primăria Căuşeni şi mi-au spus că sîmbătă nu lucrează, n-are program. De unde a luat Marian Lupu ştampile vineri noaptea sau sîmbătă? El a primit listele de subscripţie vineri, după-amiază, iar sîmbătă a prezentat la CEC aproape 30 de mii de semnături. Oare aşa ceva e posibil?", se arată indignat Oleg Brega.

El a declarat că electorala prezidenţială din Moldova s-a compromis şi, din această cauză, se declară învins.

"Electorala prezidenţială s-a compromis, mă declar învins. Nu mai vreau să concurez în aşa condiţii şi cu aşa concurenţi şi cu toată flora şi fauna de pretinşi concurenţi independenţi, tot de la mafie strînşi", a spus Brega, care a menţionat că nu mai colectează semnături.

Astfel, au rămas 23 de grupuri de iniţiativă care continuă să colecteze semnături în susţinerea candidaţilor la funcţia de preşedinte. Semnăturile urmează a fi depuse la CEC pînă la 29 septembrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?