X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

CEC a editat în premieră materiale informative despre alegeri în 5 limbi

12 oct. 2023,, 21:29   Politică
3321 0

Pentru campania de informare a alegătorilor, desfășurată în contextul alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023, Comisia Electorală Centrală a elaborat și editat mai multe materiale informative în cinci limbi ale minorităților etnice: rusă, ucraineană, găgăuză, bulgară și de stat.

„Ghidul alegătorului la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023” și pliantul informativ conțin informații despre scrutinul din această toamnă. Alegătorii pot afla pe cine vor alege, cine sînt principalii actori ai procesului electoral, cine poate și cine nu poate participa la vot, în baza căror acte se votează, care e procedura de vot, cum procedează dacă observă o ilegalitate, etc.

Ghidul și pliantele, în toate limbile menționate, sînt disponibile pe pagina web oficială a CEC, rubrica „Alegeri locale generale 2023” sau accesînd direct linkurile shorturl.at și shorturl.at.

Totodată, în cadrul parteneriatului pe care îl are CEC cu Alianța „INFONET”, „Ghidul alegătorului la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023” a fost elaborat în versiune sonoră, precum și în limbaj mimico-gestual. Și aceste materiale le puteți găsi la rubrica menționată mai sus.

Materialele informative elaborate de CEC sînt distribuite alegătorilor în întreaga țară prin intermediul echipelor mobile și a consiliilor electorale de circumscripție electorală.


5
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?