X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

PLR nu îşi va înainta candidatul la alegerile preşedintelui

7 sep. 2016,, 12:15   Politică
2057 0
ЛРП отказалась от выдвижения собственного кандидата в президенты
Foto: ipn.md

Partidul Liberal Reformator (PLR) nu îşi va înainta candidatul la alegerile preşedintelui. Acest fapt este menționat într-un comunicat al partidului.


"PLR se declară liber de orice angajament care poate conduce la fragmentarea forţelor politice antioligarhice şi antisistem şi nu va avea un candidat propriu sau predilect în această campanie electorală. PLR va lucra în campanie în interesul cetăţenilor, explicîndu-le miza acestor alegeri, cine este cine în cursa pentru funcţia supremă în stat, va urmări cu multă atenţie comportamentul candidaţilor, va opta şi va promova candidatul antisistem cu şansele cele mai mari şi mai reale la funcţia de şef al statului", se menţionează în comunicat.

PLR a îndemnat forţele politice "să dea dovadă de clarviziune şi de solidaritate în lupta cu regimul oligarhic, care a furat miliarde din visteria statului, a înfundat populaţia în sărăcie şi deznădejde, a abătut Republica Moldova de la drumul integrării naţionale şi europene".

Potrivit liberal-reformatorilor, ei au purtat discuţii în vederea identificării unui candidat "capabil să cumuleze încrederea generală a populaţiei şi să surclaseze agentul puterii oligarhice care va pretinde la funcţia de şef al statului".

"PLR a participat activ la procesul de creare a unei platforme a partidelor extraparlamentare care ar accepta cumularea celor două obiective politice: proeuropean şi prounionist – ca discurs electoral. Ca finalitate, tentativa de identificare a unui singur candidat s-a soldat cu îngustarea la maximum a platformei şi cu furnizarea a doi candidaţi de acelaşi profil politic (Andrei Năstase şi Maia Sandu - "I."). Este un rezultat invers celui pentru care PLR a optat: în loc să se unifice forţele, ele au provocat, fără să vrea, o fragmentare a eşichierului proeuropean, prounionist, antioligarhic şi antisistem", se menţionează în comunicat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?