X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4051

Maia Sandu: „Trebuie să luptăm mai eficient împotriva corupției în toate sectoarele”

22 mai. 17:40   Societate
3223 1

Șefa statului Maia Sandu a participat, astăzi, la cel de-al XIX-lea Congres al Conferinței Curților Constituționale Europene (CCCE), găzduit de Republica Moldova.

În discursul său, Președinta a salutat participarea reprezentanților ai 40 de curți constituționale europene sau instituții echivalente acestora, printre invitați numărîndu-se președinta Comisiei de la Veneția, Claire Bazy Malaurie, și președinta Curții Europene a Drepturilor Omului, Síofra O'Leary.

„Contribuția dumneavoastră la difuzarea normelor democratice în Europa este esențială, iar munca dumneavoastră în consolidarea statului de drept nu poate fi subestimată”, a subliniat șefa statului.

Totodată, Președinta Maia Sandu a afirmat că democrația este amenințată în multe locuri, fiind erodată de corupție, prin dezinformare, știri false și polarizare socială. „Trebuie să luptăm mai eficient împotriva corupției în toate sectoarele, inclusiv în sistemul de justiție, care adesea este folosit de regimurile autoritare pentru a submina statele. Trebuie să fim mai eficienți și mai rapizi în reacțiile noastre la acțiunile menite să distrugă procesele și instituțiile democratice”, a declarat șefa statului.

Tot astăzi, în contextul Congresului CCCE, șefa statului a avut o întrevedere cu președinta Comisiei de la Veneția, Claire Bazy Malaurie. Președinta Maia Sandu a reiterat ferm că reforma justiției rămîne o prioritate pentru Republica Moldova. Procesul de vetting va continua, aceasta fiind cea mai bună opțiune pentru înființarea unui sistem judiciar onest și integru. În cadrul discuțiilor, șefa statului a apreciat rolul important al Comisiei de la Veneția în asigurarea conformității legislației naționale cu normele și standardele europene.

3
3
0
0
53

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?