X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1410

Preşedintele Cehiei a căzut cu motocicleta: cum se simte Petr Pavel

24 mai. 11:13   Externe
2501 0

Preşedintele ceh Petr Pavel, în vîrstă de 62 de ani, a fost rănit şi spitalizat în urma unui accident de motocicletă, dar nu este grav, a anunţat joi biroul său, relatează agenţia CTK, potrivit News.ro.

„Preşedintele a fost rănit în timp ce se afla pe motocicletă”, a declarat biroul lui Pavel pe platforma X. „Rănile nu sînt grave, dar vor necesita o scurtă perioadă de observaţie la spital”, a menţionat sursa citată, transmite Digi24.

Biroul a declarat că va oferi mai multe informaţii atunci cînd vor fi disponibile. Purtătorul de cuvînt al preşedintelui, Vít Kolar, a declarat pentru Televiziunea Cehă (ČT) că Pavel va rămîne probabil în spital timp de cîteva zile.

Kolar a precizat că spitalizarea preşedintelui nu ar urma să aibă un impact semnificativ asupra programului său, avînd în vedere că urmează weekendul. Poliţia a precizat că nu va deschide o anchetă, deoarece accidentul a avut loc pe un circuit sportiv închis. Potrivit Denik N, preşedintele a fost rănit pe un circuit închis în regiunea Boemia Centrală.

Pavel, în vîrstă de 62 de ani, fost şef al armatei cehe şi oficial NATO la nivel înalt, a preluat anul trecut funcţia de preşedinte, dar şi-a păstrat hobby-ul de a merge pe motocicletă. În vara anului trecut, a apărut un videoclip în care Pavel conducea o motocicletă fără cască. Ulterior, preşedintele şi-a cerut scuze şi a anunţat că va dona bani pentru a-i ajuta pe motocicliştii care au ajuns în scaun cu rotile din vina altcuiva. Generalul în retragere este cunoscut pentru condiţia sa fizică bună.


De exemplu, a făcut paraşutism în luna februarie a acestui an, şi îi place să facă drumeţii în timpul vizitelor sale în regiuni. În aprilie, preşedintele a fost rănit la faţă în timpul unor tiruri în poligonul de tragere de la fabrica de armament cehă din Uherskobrod, în regiunea Zlín. Venit în vizită, el a suferit o plagă minoră în apropierea sprîncenelor în timp ce trăgea cu o armă lungă cu lunetă, dar rana nu a necesitat tratament medical la momentul respectiv.

Pavel a fost supus unui examen medical înainte de învestirea sa ca preşedinte şi apoi a publicat un raport privind starea sa de sănătate cu puţin timp înainte de a ajunge la Castelul Praga. Potrivit medicilor, examenul complet a arătat că este apt din punct de vedere medical pentru a îndeplini toate îndatoririle prezidenţiale fără excepţie.

3
2
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?