Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Turcia a anunțat Damascul despre începutul operațiunii militare în Siria

30 aug. 2016,, 08:28   Externe
2781 1
Турция уведомила Дамаск о начале военной операции в Сирии
Foto: youtube.com

Vicepremierul turc Numan Kurtulmush a declarat că Damascul a fost informat, prin intermediul Rusiei, cu privire la operațiunea "Scutul Eufratului" pe teritoriul Siriei.


În Siria, acțiunea militară turcă este considerată drept o încălcare a suveranității statului.

Turcia a anunțat Damascul despre începutul operațiunii militare "Scutul Eufratului" pe teritoriul Siriei, prin intermediul Rusiei. Anunțul a fost făcut de către vicepremierul turc Numan Kurtulmush în cadrul unei conferințe de presă la Ankara, potrivit Milliyet.

"Toate părțile interesate au fost informate. Damascul, la fel, a fost anunțat despre "Scutul Eufratului" de către Rusia", a declarat viceprim-ministrul.

Oficialul a subliniat că Turcia nu intenționează să devină în Siria o "forță constantă". "Nu vom deveni parte a acestei lupte", a spus Kurtulmush, îndemnînd ca Turcia să nu fie privită drept un "ocupant". Potrivit lui, autoritățile încearcă să elibereze regiunea de forțele Statului Islamic. De asemenea, el a spus că Turcia vrea să împiedice grupările kurzilor din Siria să organizeze coridorul care, în opinia autorităților din Ankara, va diviza Siria.

Ankara a început operațiunea "Scutul Eufratului", miercuri, pe data de 24 august. În această zi, tancurile turcești au intrat pe teritoriul Siriei. Scopul anunțat al Armatei Turciei este eliberarea orașului deținut de insurgenții lui Jarabulus. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că autoritățile încearcă să "pună capăt" atacurilor din zona de graniță. Forțele aeriene ale Turciei au început să atace teritoriul Siriei.

Ministerul Afacerilor Externe al Siriei a condamnat invazia Turciei, accentuînd că toate acțiunile de pe teritoriul țării trebuie efectuate doar cu acordul Damascului. Autoritățile siriene consideră acțiunea militară turcă drept o încălcare a suveranității statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?