Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4057

Turcia a interzis înregistrarea unui al doilea smartphone adus din străinătate

17 mai. 20:30   Externe
2472 0

Turcia a interzis importul unui al doilea smartphone în termen de doi ani calendaristici după ce o persoană l-a importat pe primul, a relatat Haberturk.

În țară, telefoanele sînt supuse înregistrării dacă nu au fost cumpărate în Turcia. Acest lucru trebuie făcut în termen de cel mult 120 de zile de la intrare. În caz contrar, telefonul va fi blocat. Înregistrarea are loc prin IMEI - numărul de identificare al smartphone-ului, relatează rbc.

Pentru a face acest lucru, se plătește o taxă de 30 de mii de lire turcești (aproximativ 84 de mii de ruble la cursul de schimb de la momentul publicării), finalizarea înregistrării urmînd să se facă pe un portal guvernamental special.

Potrivit noilor reguli, va fi imposibil să se înregistreze un dispozitiv importat în termen de doi ani de la importul primului telefon, chiar și după plata taxelor vamale.

Departamentul pentru Tehnologia Informației și Comunicații este responsabil de înregistrarea telefoanelor. Potrivit datelor acestuia, 3,5 milioane de smartphone-uri importate din străinătate au fost înregistrate în Turcia în al patrulea trimestru al anului trecut.

1
1
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?