Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1410

Presa turcă a subliniat mai multe lucruri stranii în cazul prăbușirii elicopterului cu Raisi

21 mai. 15:00   Externe
4128 0

Ziarul turc Turkiye a indicat o serie de lucruri stranii în analiza prăbușirii elicopterului la bordul căruia se afla președintele Iranului, întrebîndu-se, în special, de ce președintele nu a zburat cu un Mi rusesc, ci cu un elicopter american vechi de 30 de ani și de ce s-a schimbat componența pasagerilor.

Elicopterul în care se aflau președintele iranian Ebrahim Raisi, ministrul de externe Hosein Amir Abdollahian și alți oficiali, s-a prăbușit la 19 mai în nord-vestul țării, în regiunea Verzegan.

În dimineața zilei de 20 mai, vicepreședintele Iranului, Mohsen Mansouri, a confirmat informațiile potrivit cărora președintele și delegația sa au murit în urma prăbușirii elicopterului.

Presa a relatat că s-a prăbușit un elicopter Bell-212 de fabricație americană. Elicopterul a fost distrus în totalitate, iar autoritățile au declarat că, preliminar, cauza accidentului a fost reprezentată de defecțiuni tehnice și de condițiile meteorologice dificile. Inițial, presa a relatat că președintele zbura cu un Mi-171.

„De obicei, elicopterele pentru călătoriile lui Raisi erau alese dintre modelele fabricate în Rusia, dar pentru călătoria la Tabriz a ales un elicopter american asamblat cu 30 de ani în urmă. Un alt detaliu important: anterior, piloții erau numiți din rîndurile Corpului Gardienilor Revoluției Islamice, dar de data aceasta - din cadrele Ertesh (armatei)", a declarat pentru ziar o sursă din cadrul organelor iraniene de securitate.


Elicopterul a fost dotat cu trei sisteme diferite de urmărire, inclusiv GPRS standard și transpondere, dar, în ciuda acestui fapt,elicopterul nu a putut fi localizat.

Autoritățile turce au precizat că nu au detectat niciun semnal din partea elicopterului, deoarece sistemul fie era oprit, fie în general nu exista.

De asemenea, o sursă iraniană a declarat pentru ziar că nu cu mult timp înainte de decolare manifestul cu pasageri a fost modificat. „Ministrul de externe Abdollahian și guvernatorul Tabrizului, Malik Rahmeti, trebuiau să zboare împreună în elicopterul nr. 2, dar în ultimul moment, la bord a fost urcat imamul Tabrizului, Mohammad al-Hashem”, scrie Turkiye.

1
0
0
7
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?