Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Amnesty reacționează: gazele lacrimogene au fost aplicate la comanda superiorilor?

29 aug. 2016,, 13:57   Societate
3442 2

Foto: jurnal.md

Amnesty International Moldova este îngrijorată de aplicarea abuzivă și neîntemeiată a gazelor lacrimogene de către forțele de poliție, în direcția manifestanților pașnici, în cadrul protestelor din Ziua Independenței RM.

Potrivit sursei citate, aceste acțiuni sînt contrare atît standardelor naționale, cît și internaționale cu referire la utilizarea mijloacelor speciale de către poliție, transmite NOI.md


Amnesty International Moldova, califică acțiunile poliției din data de 27.08.2016 drept încălcări atît ale bunelor practici internaționale, cât și ale drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. Aplicarea mijloacelor speciale este inadmisibilă în cadrul protestelor non-violente.

În acest context instituția solicită MAI, Procuraturii Generale și tuturor autoritățile să intervină.
“Să cerceteze minuțios, obiectiv, imparțial și în termen cît mai restrîns toate abuzurile menționate, comise de către lucrătorii poliției în data de 27.08.2016 în PMAN, inclusiv dacă aceste abuzuri au avut loc la comanda superiorilor și să facă publice rezultatele anchetei, precum și pedeapsa aplicată pe acest caz”, menționează sursa.

Menţionăm că accesul oamenilor în Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost interzis în timpul festivităţilor de Ziua
Independenţei.

Cetăţenii au fost nevoiţi să urmărească parada printre gard, iar poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor care s-au mobilizat în urma unei campanii pe reţelele de socializare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?