Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor

27 aug. 2016,, 13:48   Societate
3127 2
Полиция применила к сторонникам акции “Я не боюсь" силу
Foto: mail.ru

Sîmbătă, poliţia a îngrădit accesul pentru zeci de protestatari pe Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) din Chişinău, unde s-a desfăşurat parada militară consacrată aniversării a 25-a a independenţei RM. Poliţia a aplicat forţa, iar apoi a folosit şi gaze lacrimogene.


Protestatarii erau participanţi la acţiunea civică "Nu mă tem", care se aflau la 70-100 metri de centrul evenimentelor şi încercau să pătrundă în Piaţă pentru a împiedica defilarea tehnicii militare a Armatei Naţionale a Moldovei.

După finisarea paradei militare şi după ce conducerea ţării a părăsit PMAN, organele de drept au deblocat Piaţa şi au permis protestatarii să pătrundă în Piaţă.

Acţiunea "Nu mă tem", susţinută spiritual de liderii a câteva partide de opoziţie, în această zi a fost lipsită de organizare, având un caracter spontan.

"Pe feţele oamenilor se putea citi nemulţumirea şi disponibilitatea de a protesta, însă un asemenea protest nu a avut adevăraţi organizatori", a spus Nadejda Grozavu, o femeie din capitală, care a atras atenţia la absenţa în Piaţă a liderilor partidelor de opoziţie, Andrei Năstase (Platforma DA) şi Renato Usatîi ("Partidul Nostru").

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?