X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Asociaţiile turistice de pe ambele maluri ale Nistrului vor colabora în vederea atragerii turiştilor

19 aug. 2016,, 09:00   Societate
2763 0
Турассоциации с двух берегов Днестра будут сотрудничать для привлечения туристов
Foto: noi.md

Asociaţia Naţională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM) şi Agenţia de Dezvoltare regională din stînga Nistrului (ARTD) vor implementa proiectul "Consolidarea relaţiilor de afaceri turistice de pe ambele maluri ale rîului Nistrului prin dezvoltarea de parteneriate durabile".


Scopul proiectului este intensificarea relaţiilor de parteneriat dintre comunitatea de afaceri de turism de pe ambele maluri, dar şi crearea unei platforme de comunicare şi promovare a acestor afaceri.

"Înţelegerea funcţionării întregului lanţ de prestare a serviciilor turistice, de la dezvoltarea infrastructurii până la promovarea unui nou produs turistic de către fiecare actor, vor contribui la elaborarea de noi rute turistice comune, stabilirea unor parteneriate trainice, diversificarea ofertei turistice existente şi respectiv, la creşterea numărului de turişti care vor vizita atracţii turistice de pe ambele maluri ale Nistrului", a menţionat directorul executiv al ANTRIM, Natalia Ţurcanu.

Perioada de implementare a proiectului este iulie 2016 - noiembrie 2017. În aceast timp, proprietari şi manageri de pensiuni rurale, hoteluri, agenţii de turism, vinării, centre de meşteşugărit, muzee, precum şi ghizi vor participa la instruiri comune.

Activităţile, care se vor desfăşura atît pe dreapta, cît şi pe stînga rîului Nistru, includ ateliere de instruire, elaborarea traseelor turistice cu atracţii pe ambele maluri şi promovarea acestora la expoziţii internaţionale. De asemenea, va fi creat un Centru de Informare Turistică la Chişinău, care va servi drept o platformă de promovare a afacerilor din domeniu.

Proiectul, cu un buget de circa $50 mii, este realizat în cadrul Programului european de consolidare a încrederii între locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru, implementat de PNUD Moldova.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?