Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Agricultorii care au avut de suferit în urma înghețurilor cer ajutorul statului

17 aug. 2016,, 13:17   Economie
2584 1

Foto: noi.md

Producătorii agricoli care au avut de suferit în urma înghețurilor din luna aprilie curent încă nu au primit ajutorul financiar promis de către autorități. Despre aceasta a anunțat preşedintele „UniAgroProtect”, Alexandru Slusari, informează Noi.md.


Potrivit lui, doar în raionul Briceni, pomicultorii au pierdut circa 80 la sută din recolta de fructe. „În total, comisiile au estimat că în urma înghețurilor, pomicultorii au pierdut circa 63 mii tone de mere, ceea ce constituie pagube de aproximativ 200 milioane de lei”, a relatat Slusari.

Alexandru Slusari a acuzat Guvernul, Ministerul Agriculturii și Departamentul Situațiilor Excepționale de faptul că își declină responsabilitățile, tărăgănînd astfel soluționarea acestei probleme.

„Sîntem la mijlocul lunii august, însă Guvernul așa și nu a prezentat o soluție privind acordarea unui suport bănesc sau în formă de certificate de forță majoră, facilități fiscale. Agricultorii, dincolo de problema decapitalizării, nici nu au avut măcar posibilități juridice să asigure recolta din cauza tărăgănării adoptării bugetului. Acum mulți din ei se află într-o situație foarte dificilă, cînd au rămas practic fără recoltă, dar au de plătit credite la bănci, datoriile la furnizorii de resurse și impozitele la stat”, a adăugat preşedintele „UniAgroProtect”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?