Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Cine a mai obținut "undă verde" de la "Rosselkhoznadzor" pentru livrarea cărnii în Rusia?

12 aug. 2016,, 18:00   Economie
3843 0
Кто ещё получил «добро» от «Россельхознадзора» на поставки мяса в Россию?
Foto: gagauzinfo.md

Rosselhoznadzor a permis întreprinderii "Tehnostel car" din Hînceşti să reia livrările de carne de vită pe piaţa rusă în regim obişnuit.


Din iulie instituţia sanitară a introdus regim de control sporit asupra cărnii livrate de întreprinderea moldovenească, în legătură cu depistarea într-un lot a unor microorganisme patogene, inclusiv, salmonela.

"Tehnostel Car" deţine permisiunea Rosselhoznadzor de a livra carne în Rusia din anul 2007. Pe lîngă carnea de vită, furnizează şi carne de oaie, porc, cal, produse derivate şi grăsimi. Pînă în 2014, cînd Rusia a introdus embargoul la carnea livrată din Moldova, de acest drept beneficiau peste 10 companii moldoveneşti.

Din 2015 Rosselhoznadzor a permis reluarea livrărilor doar pentru întreprinderile "Hanuco"(satul Petreni, raionul Drochia), "Tehnostel car" şi "Mistor Bras" (satul Nişcani, raionul Călăraşi).

Rosselhoznadzor a introdus interdicţii pentru livrarea cărnii din Moldova sub pretextul "încălcării sistematice a cerinţelor veterinar-sanitare şi normelor Uniunii Vamale şi ale FR, care denotă lipsa unui control de rigoare din partea Agenţiei Naţionale a Siguranţei Alimentelor din Moldova".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?