Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Tapiola salută restabilirea în funcție a primarului de Taraclia

10 aug. 2016,, 10:54   Politică
3610 2

Foto: voceabasarabiei.net

Șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, salută decizia Curții Supreme de Justiției, prin care primarul orașului Taraclia a fost repus în funcție, informează Noi.md.


„Salut bucuros faptul că dl Serghei Filipov, primar al orașului Taraclia, a revenit astăzi la muncă, după decizia importantă de ieri a Curții Supreme de Justiție”, a comentat diplomatul pe o rețea de socializare.

Precizăm că ieri Curtea Supremă de Justiției a casat hotărîrea Curții de Apel Cahul din aprilie curent, prin care Filipov a fost suspendat din funcția de primar, fiind găsit vinovat de depășirea atribuțiilor de serviciu. Edilul a ajuns pe banca acuzaților după ce a dispus defrișarea cîtorva arbori din centrul orașului. Acesta a calificat acea decizie drept un act de răfuială politică din partea Partidului Democrat, argumentînd că a refuzat să execute comenzi din partea formațiunii.

Sentința Curții de Apel Cahul a fost aspru criticată și de șeful Delegației UE, care s-a arătat derutat și dezamăgit de imixtiunea politicului în actul justiției.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?