Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Procurorul General Interimar, evaluat. Ce a decis Comisia Vetting

22 mar. 17:30   Societate
3223 0

Comisia Vetting a trimis Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) rapoartele privind evaluarea candidaților la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) Ion Munteanu (Procuror General Interimar) și Stella Bleșceaga (judecătoare, Judecătoria Chișinău). Comisia propune CSM-ului promovarea ambilor candidați.

Rapoartele primite de la Comisie, care includ detalii despre evaluare și faptele relevante, vor fi examinate de CSM în ședință publică. De asemenea, CSM se va expunse printr-o hotărâre motivată dacă acceptă sau respinge rapoartele Comisiei. Comisia Vetting va publica rapoartele de evaluare pe pagina sa web www.vettingmd.eu în termen de 3 zile de la adoptarea hotărârilor motivate de către CSM, conform prevederilor Legii 65/2023 și Regulamentului de Organizare și Funcționare al Comisiei, transmite Noi.md.

De la începutul procesului de evaluare externă la CSJ, Comisia Vetting a transmis la CSM douăsprezece rapoarte de evaluare. Acestea vizează evaluarea unui judecător CSJ în funcție și a nouă candidați la funcția de judecător la CSJ.

Printre candidați se numără judecători din instanțe de diferit nivel, procurori, avocați sau repezentanți ai altor profesii juridice.

Zece din rapoartele trimise la CSM pentru examinare au recomandat promovarea evaluării de către respectivii candidați, iar două au recomandat nepromovarea. CSM a examinat și a aprobat șase dintre rapoarte, cinci de promovare și unul de nepromovare.

0
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?