Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

CSM-ul amînă examinarea raportului pe numele lui Ion Munteanu

2 apr. 16:24   Politică
1668 0

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au decis să amîne examinarea Raportului emis de Comisia Vetting pe numele lui Ion Munteanu, candidat la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție, transmite Noi.md.

Potrivit președintelui interimar al CSM, raportul conține peste 5200 de file, care nu a fost studiat atent înainte de ședință. Votul membrilor CSM, în acest caz, a fost unanim, notează realitatea.md.

„Anterior, ceva mai devreme, am discutat, într-o ședință de lucru, despre raportul prezentat și înscrisurile anexate. Acest raport conține aproximativ 5200 pagini. El a parvenit la Consiliul Superior al Magistraturii la 22 martie, adică aproximativ 10 zile calendaristice, dintre care lucrătoare sînt doar patru. Am expus în comun că este un volum foarte mare de informații care trebuie verificate suplimentar și, respective, propunerea a fost să fie amînat examinarea acestui raport pentru o săptămînă, cel mult, ca să reușim să studiem toate înscrisele. Comisia a identificat cel puțin cinci dubii care trebuie analizate în contextul tuturor înscrisurilor anexate”, a precizat Sergiu Caraman, președintele interimar al CSM.

O declarație similară a avut și Ion Guzun, membru CSM.

„Colegi (…) noi vorbim despre o cifră de 668 de documente, care au un volum total de 5244 de file, dintre care majoritatea se referă la documente financiare. Unele lucruri ne depășesc pe noi, ca membri ai CSM. Mai bine să amînăm examinarea acestui subiect. ”, a declarat Ion Guzun, membru CSM.


A fost împotrivă actualul Procuror General Interimar.

„Optez ca subiectul să fie examinat la ședința de astăzi, așa cum a fost stabilit și inclus în ordinea de zi. sînt împotriva amînării”, a spus în replică Ion Munteanu.

Chiar și așa, subiectul a fost amînat pentru o următoare ședință. Între timp, membrii CSM au aprobat Raportul Comisiei de evaluare externă (Comisia Vetting), în care se menționează că Stella Bleșceaga corespunde criteriilor de integritate etică și financiară pentru poziția de judecător al CSJ.

Pînă în prezent, Comisia Vetting a transmis CSM-ului aproximativ 10 rapoarte de evaluare pe candidați la CSJ.

1
1
1
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?