Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Ruta nr.107 Bubuieci-Chișinău ar putea fi restabilită

18 iul. 2016,, 16:10   Capitala
3697 2
Маршрут № 107 «Бубуечь – Кишинёв» может быть восстановлен
Foto: locals.md

Autoritățile Chișinăului sînt interesate în restabilirea microbuzului de rută nr.107, care pînă la începutul lunii iulie a circulat din comuna Bubuieci pînă în zona Telecentru a capitalei.


Primarul general de Chișinău, Dorin Chirtoacă, la ședința operativă a serviciilor Primăriei din 18 iulie i-a spus șefului Direcției transport și căi de comunicație a capitalei, Igor Gamrețchi, că de ruta nr.107 au nevoie mulți locuitori ai suburbiei, informează NOI.md.

Chirtoacă a menționat că ruta nr.107 nu trebuie lichidată, ci transmisă altei companii private de transport care efectuează trafic de pasageri pe rutele de microbuze din capitală. „Locuitorii suburbiilor au nevoie de un număr mai mare de microbuze. Așa va fi pînă ce încolo nu vor circula troleibuze cu baterii de acumulatoare. În afară de aceasta, faptul este prevăzut de strategia de dezvoltare a transportului public în localitățile limitrofe Chișinăului”, a specificat primarul.

Igor Gamrețchi i-a promis lui Dorin Chirtoacă că Direcția transport și căi de comunicație pe care o conduce va examina toate posibilitățile restabilirii rutei nr.107 și va înainta propunerile sale spre examinare.

Din 1 iulie, prin decizia Direcției transport a capitalei, a fost anulată ruta nr.107, care circula din comuna Bubuieci pînă pe strada Pietrarilor din sectorul Telecentru. Autoritățile și-au explicat decizia prin faptul că au parvenit o mulțime de plîngeri în legătură cu funcționarea nesatisfăcătoare a acestei rute municipale.

După aceasta a fost prelungită ruta nr.137, care circulă acum pe acele străzi ale comunei Bubuieci pe care se deplasa în trecut nr.107. Locuitorii suburbiei s-au plîns că acum nu pot ajunge direct la Telecentru și sînt constrînși să facă transbordare în centrul Chișinăului, deoarece stația terminus a rutei nr.137 se află pe strada Mihai Eminescu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?