Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Posibil conflict de interese! Nicolae Timofti și-a promovat șeful pazei pentru a treia oară în ultimele nouă luni (FOTO, DOC)

18 iul. 2016,, 09:50   Politică
7535 0

Posibil conflict de interese! Nicolae Timofti și-a promovat șeful pazei pentru a treia oară în ultimele nouă luni (FOTO, DOC)
Foto : presedinte.md

Trei promovări timp de nouă luni. Aceasta este performanța șefului pazei președintelui Nicolae Timofti, Ion Guțu.


După ce acum nouă luni, în octombrie 2015, a fost numit recent în funcția de vicedirector al Serviciului Protecție și Pază de Stat, iar în martie curent avansat în gradul de general-maior al SPPS, acum șeful statului a considerat că e timpul să-i acorde bodyguardului său și o distincție de stat. Astfel, Ion Guțu s-a ales cu Ordinul „Credinţă Patriei” clasa I.

Potrivit decretului prezidențial semnat la data de 7 iulie curent și publicat în ultimul număr al „Monitorului Oficial”, Ion Guțu a fost decorat „pentru îndeplinirea ireproşabilă a datoriei de serviciu şi contribuţie la organizarea şi desfăşurarea la un înalt nivel profesional a măsurilor de protecţie şi pază”.

În luna aprilie curent, cu aceeași distincție, Ordinul Credință Patriei” clasa I, a fost decorat și directorul general al Serviciului Protecție și Pază de Stat, Victor Țărnă. Distincția i-a fost oferită „pentru profesionalismul manifestat la desfăşurarea acţiunilor de protecţie şi pază, contribuţia la asigurarea unui înalt nivel de pregătire a subunităţilor şi activitatea organizatorică prodigioasă”, acesta activînd în cadrul SPPS timp de 20 de ani.

La finele săptămînii trecute, șeful statului a organizat o ceremonie de înmînare a distincțiilor de stat, conferite, anterior, prin decrete prezidențiale, iar printre cei prezenți la ceremonie a fost și directorul adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Ion Guțu.






0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?