X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

În Moldova vor apare mai multe femei de afaceri?

3 mar. 2016,, 14:30   Business
5387 2
В Молдове станет больше бизнесвумен?
Foto: kp.md
Camera de Comerț și Industrie (CCI) a Republicii Moldova și Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM) au semnat un acord de parteneriat cu scopul de a susține și promova comunitatea femeilor antreprenoare din Moldova, avînd ca obiectiv dezvoltarea economică durabilă a țării, informează NOI.md.

Potrivit CCI, președintele Camerei de Comerț și Industrie, Valeriu Lazăr, a menționat în cadrul primei ediții a întîlnirilor motivaționale „La dialog deschis", organizate de AFAM, că ținînd cont de faptul că circa o treime din afacerile mici și mijlocii din Moldova sînt conduse de femei, se poate spune că sectorul IMM are față feminină. Iar acest fapt inspiră încredere în ziua de mîine.

Potrivit lui Lazăr, scopul CCI este de a oferi informația și cunoștințele necesare, de a anticipa problemele, multe dintre care, de altfel, sînt comune pentru orice antreprenor, fie bărbat, fie femeie, pentru a crea un mediu prielnic implicării cît mai active a femeilor în lumea afacerilor.

La rîndul său, președintele Asociației Femeilor Antreprenoriale din Moldova, Olga Melniciuc, a menționat că întîlnirea membrelor Asociației cu președintele CCI este prima dintr-un ciclu de evenimente motivaționale cu genericul „La dialog deschis". „Astfel de evenimente vor purta un caracter regulat, urmînd a fi organizate întîlniri cu persoane de la care ne putem inspira și învăța lucrui utile în afaceri", a spus Olga Melniciuc.

Memorandumul între CCI și AFAM prevede stabilirea unei colaborări în vederea dezvoltării abilităților și culturii antreprenoriale, facilitării accesului la informații și la programele de finanțare, promovarea intereselor subiecților mediului de afaceri pe piaţa internă a Republicii Moldova şi pe piaţa externă, organizarea şi participarea la diferite activităţi comune de promovare a intereselor IMM-urilor și a antreprenoriatului feminin, promovarea dialogului public-privat, etc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?