ANRCETI a anulat licențele deținute de trei furnizori de comunicații electronice

ANRCETI a anulat licențele deținute de trei furnizori de comunicații electronice
НАРЭКИТ аннулировал лицензии трех поставщиков электронных коммуникаций
 Foto: timpul.md
Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) a recunoscut nevalabilitatea licențelor de utilizare a resurselor de numerotare deținute de trei furnizori de comunicații electronice. Astfel, au fost anulate licențele eliberate în anul 2014 companiilor „Spice Telecom”, „Febo Telecom” și „On Net Int” pentru utilizarea unor blocuri de numere telefonice în scopul furnizării reţelelor şi serviciilor publice de comunicaţii electronice, informează NOI.md.

Potrivit ANRCETI, deciziile respective au fost luate după ce s-a constatat că cei trei furnizori au comis încălcări ale normei legale: ei nu au activat blocurile de numere atribuite în termen de cel mult un an de la data atribuirii lor și nu au notificat Agenția despre acest lucru.

Conform legislației în vigoare, resursele de numerotare telefonică sînt resurse limitate aflate în proprietatea publică a statului și sînt gestionate de ANRCETI. Ele sînt atribuite de ANRCETI, la solicitare, furnizorilor de reţele şi servicii publice de comunicaţii electronice în baza procedurii de eliberare a licenţelor de utilizare a resurselor respective. Furnizorii utilizează resursele de numerotare atribuite în scopul furnizării serviciilor publice de comunicaţii electronice.
 
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load