Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Unul dintre candidații cabinetului Sturza intenționează să lichideze un minister

4 ian. 2016,, 10:30   Politică
1252 3

Unul dintre candidații cabinetului Sturza intenționează să lichideze un minister
Foto : allmoldova.com

Candidatul nominalizat la funcția de ministru al Tineretului și Sportului, Dumitru Alaiba, intenționează să desființeze acest minister în cazul în care va ajunge ministru. Potrivit lui Alaiba, acest lucru este necesar pentru a economisi resursele financiare, notează NOI.md.

În opinia candidatului, banii economisiți pot fi utilizați pentru finanțarea obiectivelor reale din domeniul tineretului și sportului, și nu pe finanțarea aparatului birocratic.

„Convingerea mea e că acest minister nu trebuie să existe așa cum este acum. Cred că acest minister a fost creat pentru ca în 2009 să existe pentru toate componentele Alianței (patru partide pe atunci) suficiente fotolii ministeriale. De atunci ministerul ăsta a tot crescut, crescut, crescut. Acum are aproape 40 de funcționari și văd că se mai fac vreo 10 angajări. Așa a început istoria acestui minister”, a relatat candidatul.

Potrivit lui Dumitru Alaiba, sectorul tineretului ar putea trece în subordinea Ministerului Educației, iar cel al sportului – în cea a Ministerului Sănătății. „Mi se pare logic ca sportul să fie privit de aceeași ochi care decid asupra politicilor de ocrotire a sănătății – pentru că, promovînd cultura sportului, facem populația mai sănătoasă. Pentru că sportul nu înseamnă doar medalii la loturi olimpice, finanțări de federații și construcții de săli de sport – asta e doar vîrful aisbergului, cel ce se vede la televizor”, a spus Dumitru Alaiba.

Potențialul ministru se arată convins că o asemenea optimizare a ministerului nu va afecta numărul de medalii obținute la competițiile internaționale și nici politicile în domeniul tineretului.

„În schimb, vom avea mai puțini șefi și ajutori de șefi și ceva mai mulți oameni care lucrează pentru un lucru concret. Mai sînt sigur că nici calitatea implementării programelor și finanțărilor pentru tineret sau pentru sport nu vor fi afectate, nici beneficiarii acestora nu vor simți niciun disconfort. Și dacă tinerii nu țin neapărat să fie în fix același minister cu sportivii, iar sportivii nu țin morțiș să fie în fix același minister cu tinerii, atunci nici aici nu avem probleme”, a adăugat Alaiba.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?