Cît vorbesc locuitorii Moldovei la telefoanele fixe

Cît vorbesc locuitorii Moldovei la telefoanele fixe
Сколько жители Молдовы разговаривают по стационарным телефонам?
 Foto: mobbit.ru
În Moldova traficul total de voce în reţelele fixe în ianuarie-septembrie 2015 a constituit 1 miliarde 578,6 milioane de minute și s-a redus faţă de perioada de referință a anului 2014 cu 21,4%, informează NOI.md.

După cum a comunicat Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), diminuarea traficului de voce în rețelele fixe s-a produs pe majoritatea segmentelor acestei pieţe. Traficul către reţelele internaţionale s-a redus cu 27% - pînă la 22,1 mil. minute, traficul iniţiat peste hotarele ţării şi terminat în reţelele fixe din Moldova – cu 14,9 % - pînă la 99,6 mil. minute, traficul către reţelele mobile – cu 9,8% - pînă la 99,6 mil. minute şi traficul de interconectare – cu 7,7% - pînă la 333,8 mil. minute. Doar un singur tip de trafic, cel către alte reţele fixe, a înregistrat o creștere de 26,1% - pînă la 58,6 mil. minute. În consecinţă, traficul mediu lunar de voce per abonat s-a micșorat cu 12% şi a totalizat 228 de minute (trei ore şi 48 de minute).

Potrivit ANRCETI, diminuarea traficului de voce şi a numărului de abonaţi în sectorul de telefonie fixă se explică prin migrarea unei părţi de abonaţi la serviciile voce oferite prin Internet şi la serviciile de telefonie mobilă, care sînt mai comode pentru utilizatori.
  
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load