X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Nantoi: În Parlamentul Republicii Moldova nu există niciun partid proeuropean

16 noi. 2015,, 13:23   Parerile expertilor
2084 6

Foto: tribuna.md

Teama de alegeri anticipate va determina partidele negociatoare să găsească o soluție pentru criza politică, soluție care va fi însă în defavoarea cetățenilor. Opinia aparține analistului politic Oazu Nantoi, vicepreședinte al Partidului Popular European, și a fost exprimată în cadrul unui interviu pentru NOI.md.

Politicianul condamnă în special acțiunile conducerii Partidului Democrat, care, în opinia sa, execută comenzi politice.

„În primul rînd, rămîne deschisă întrebarea «de ce PDM-ul împreună cu socialiștii și comuniștii au votat moțiunea de cenzură? Ce a obținut țara?» În al doilea rînd, în Parlamentul Republicii Moldova pot fi detectate cîteva persoane cu mentalitate convențional europeană și nu există niciun partid proeuropean. Consider că clasa politică reprezentată de partidele parlamentare s-a compromis totalmente. Țara se află într-o criză și eu nu văd nicio soluție pozitivă, orice ar declara domnul Lupu sau nu știu cine”, a punctat Nantoi.

Întrebat cum în opinia sa va evolua conflictul dintre PLDM și PD, Oazu Nantoi a răspuns: „Nu există niciun PD. Uitați, forget! Domnul Marian Lupu este o păpușă care spune lucrurile dorite de cei care trag sforile”, a precizat acesta.

Analistul politic nu exclude că partidele negociatoare ar putea ajunge la aceleași înțelegeri „tenebroase” pe care le-au avut după alegerile parlamentare din noiembrie 2014. În opinia sa, declarațiile contradictorii făcute de liderii politici pe parcursul ultimilor ani nu lasă spațiu pentru niciun gram de încredere.

„La începutul anului 2015, cînd se purtau negocierile de creare a coaliției, Lupu spunea una, Ghimpu spunea alta, iar Filat – «noi nu facem coaliție cu comuniștii». Acum Ghimpu este cel care spune că nu va face coaliție cu comuniștii. Eu pe cine trebuie să cred? Soluții pozitive cu asemenea politicieni pentru țară nu există. Presupun că vom avea o coaliție, deoarece ei nu au nevoie de alegeri anticipate, asta ar însemna un scenariu cu consecințe greu de prevăzut și ar putea duce la rezultate absolut nedorite, inclusiv pentru cei care au pus la cale toată mizeria asta cu moțiuni de cenzură etc.”, a explicat Nantoi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?