Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Candu: Putem face echipă cu PCRM în anumite condiții

6 noi. 2015,, 10:46   Puterea
7023 25

Candu: Putem face echipă cu PCRM în anumite condiții
Foto : noi.md

PD ar putea coaliza cu PCRM doar dacă formațiunea își va exprima sprijinul pentru continuarea parcursului european, prin intermediul unui acord parlamentar. Acest lucru a fost anunțat de către deputatul democrat Andrian Candu în cadrul unui articol publicat pe blogul său, notează NOI.md.

„Putem face echipă cu PCRM dacă această formaţiune îşi exprimă în scris, în cadrul unui acord parlamentar, clar sprijinul pentru continuarea drumului european al Moldovei, ataşamentul pentru valorile europene şi reformele necesare aderării la Uniunea Europeană”, susține Candu.

Politicianul mai afirmă că oricine este ataşat valorilor europene este binevenit în cadrul noii coaliţii, pentru a stabiliza ţara şi a-i reda direcţia clară a reformelor.

„Nu e vina Moldovei şi a cetăţenilor că Vlad Filat e acuzat de corupţie sau că PLDM nu vrea să îşi asume guvernarea şi caută scuze penibile în acest sens. Însă e dreptul Moldovei şi al cetăţenilor ei să aibă cît se poate de repede un nou guvern”, se mai menționează în articol.

Potrivit lui Andrian Candu, noua coaliție de guvernare are nevoie și de un lider puternic, care a demonstrat prin fapte concrete că poate genera schimbările necesare pe calea reformelor. „Totodată, trebuie să fie cineva care poate pune interesul ţării dincolo de interesul de partid”. Cu toate acestea, Candu nu a precizat cine dintre politicienii moldoveni dispune de asemenea calități și ar putea să-și asume rolul de lider al coaliției.

Democratul mai spune că Moldova are nevoie să-și recîștige credibilitatea acasă şi în lume: „Trebuie să facem ce e corect şi să ne restabilim reputaţia faţă de cetăţeni şi faţă de partenerii internaţionali, fie cei geopolitici sau financiari. Noua politică, dar şi noul guvern nu trebuie să repete greşelile coaliţiei precedente”, se mai arată în articol.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?